Sähköisten palvelujen käyttö sosiaali- ja terveydenhuollossa

Tietosuojaseloste

Lomakkeelle

Johdanto

DigiIN-hanke Palvelukulttuuria uudistamalla kaikki mukaan digitaaliseen yhteiskuntaan on Suomen Akatemian yhteydessä toimivan strategisen tutkimusneuvoston rahoittama ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen koordinoima tutkimushanke vuosina 2019-2025. Tämä kyselylomake on osa Laurea-ammattikorkeakoulun toteuttamaa tutkimusta.

Rekisterinpitäjä

Laurea-ammattikorkeakoulu

Ratatie 22

01300 VANTAA

Yhteyshenkilö rekisteriä koskevissa asioissa

Teemu Rantanen

Ratatie 22

01300 VANTAA

Puh. 040 830 6149
Sähköposti: teemu.rantanen@laurea.fi




Rekisterin nimi

DigiIN-hankkeen tutkimusrekisteri

Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus

Henkilötietojenne käsittelyn tarkoitus on saada mahdollisimman tarkka käsitys sähköisten palveluiden käytöstä ja käyttökokemuksiin liittyvistä taustatekijöistä. Tutkimuksessa kartoitetaan asiakkaiden näkemyksiä siitä, mitkä tekijät vaikuttavat sähköisten palvelujen käyttöön. Tutkimustietoa hyödynnetään ainoastaan DigiIN –hankkeen tutkimustarkoituksissa.

Rekisterin tietosisältö

Tässä tutkimuksessa käsitellään teitä koskevia henkilötietoja voimassa olevan tietosuojalainsäädännön (EU:n yleinen tietosuoja-asetus, 679/2016, ja voimassa oleva kansallinen lainsäädäntö) mukaisesti.

Tutkimuksessa teistä kerätään seuraavia henkilötietoja: ikä, sukupuoli, koulutustaso, työtilanne, perhesuhteet ja sosiaali- ja terveyspalvelujen käyttö. Tutkimuksessa ei kerätä tietoja, joiden perusteella osallistujan henkilöllisyys voidaan tunnistaa.
Kysely toteutetaan tietoturvatulla sähköisellä e-lomakkeella, joka lähetetään osallistujille palveluntarjoajan sähköpostista.

Kenelläkään tutkimukseen osallistuvalla ei ole sopimukseen tai lakisääteiseen tehtävään perustuvaa velvollisuutta toimittaa henkilötietojaan vaan osallistuminen on täysin vapaaehtoista.


Tieteellisen tutkimuksen käsittelyperuste on suostumus.


Miten henkilötietoja käsitellään tutkimuksen aikana?

Tutkimukseen osallistuneilta henkilöiltä kerättyä tietoa ja tutkimusaineistoa käsitellään luottamuksellisesti lainsäädännön edellyttämällä tavalla. Arkaluontoiset henkilötiedot muutetaan tunnistamattomaksi ennen aineiston analyysiä ja aineisto analysoidaan koodattuna. Lopulliset tutkimustulokset raportoidaan ryhmätasolla eikä yksittäisten tutkittavien tunnistaminen ole mahdollista.

Tutkimuksen päätyttyä kyselyaineisto arkistoidaan anonymisoituna soveltuvin osin Yhteiskuntatieteellisen tutkimuksen arkistoon. Muu aineisto säilytetään Laurea-ammattikorkeakoulun tietoturvatulla palvelimella suojatussa kansiossa viisi vuotta hankkeen päättymisen jälkeen, jonka jälkeen se hävitetään poistamalla kaikki aineistot palvelimelta ja tutkijoiden henkilökohtaisilta tietokoneilta.

Säännönmukaiset tietolähteet

Tietolähteenä on internet-kyselylomake Sähköisten palvelujen käyttö sosiaali- ja terveydenhuollossa

Tietojen säännönmukaiset luovutukset

Tutkimusrekisteritietoja ei luovuteta tutkimusryhmän ulkopuolelle tutkimuksen aikana. Antamianne tietoja käsittelevät ainoastaan hankkeessa työskentelevät tutkijat.

Tietojen siirto EU:n tai ETA:n ulkopuolelle

Tietoja ei siirretä EU:n tai ETA:n ulkopuolelle.

Rekisterin suojauksen periaatteet

Kerätyn aineiston säilyttämisessä ja käsittelyssä sekä tulosten julkaisemissa huolehditaan luottamuksellisuuden turvaamisesta. Aineisto käsitellään niin, ettei siitä ole mahdollista tunnistaa vastaajien henkilöllisyyttä. Tutkimusaineistoa säilytetään Laurea-ammattikorkeakoulun tietoturvatulla palvelimella suojatussa kansiossa, jonne ainoastaan tutkijoilla on pääsy.

Tarkastusoikeus

Kyselyn vastaajia ei voida tunnistaa. Tällöin oikeutta tietojen tarkastukseen ei sovelleta.

Oikeus vaatia tiedon korjaamista

Kyselyn vastaajia ei voida tunnistaa, Tällöin oikeutta tietojen korjaamiseen tai poistoon ei sovelleta.

Muut henkilötietojen käsittelyyn liittyvät oikeudet

Teillä on oikeus
• saada tietoa henkilötietojen käsittelystä
• oikeus vastustaa tietojen käsittelyä
• tehdä valitus tietosuojavaltuutetun toimistoon, jos katsotte, että henkilötietojanne on käsitelty tietosuojalainsäädännön vastaisesti

Kyselyn vastaajia ei voida tunnistaa eikä niitä myöskään voida luovuttaa vastaajille. Tällöin oikeutta tietojen tarkastamiseen, oikaisuun, poistoon, käsittelyn rajoittamiseen, rekisterinpitäjän ilmoitusvelvollisuuteen ja siirtämiseen ei sovelleta.

Tutkimuksessa kerättyjä tietoja ei käytetä profilointiin tai automaattiseen päätöksentekoon.